Gratis Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de tuin...nieuwe bloemstukjes en andere hobby's schrijf u in op onze nieuwsbrief !!!!

 

Bokashi

bokashiemmer

Bokashiemmer

Bokashi is het japans woord voor 'goed gefermenteerd organisch materiaal'. De organische resten worden luchtdicht gefermenteerd voor een optimaal fermentatieproces waarbij nuttige stofwisselingsproducten van micro-orgnaismen ontstaan.

Met de Bokashi-keukenemmer fermenteer je je eigen keukenresten in huis. Door keukenresten te mengen met een beetje Bokashi-starter ontstaat er waardevol organisch materiaal. De toegevoegde Effectieve Micro-organismen in de Bokashi-starter zorgen ervoor dat de aanwezige verse GFT-resten fermenteren en dus niet gaan rotten.

starter

Bokashi starter

Eenvoudig zelf te maken!


Snij de GFT-resten in stukjes van maximaal 5x5 cm,
Strooi eerst een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de bodem,
Breng dan een laagje van verse GFT-resten in de emmer,
Strooi opnieuw een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de GFT-resten,
Druk de GFT-resten goed aan,
Sluit de Bokashi-keukenemmer goed af met het deksel,
Herhaal dit proces tot de emmer vol is,
De GFT-Bokashi is klaar wanneer het een zoetzure geur heeft.
Je kunt je eigengemaakte Bokashi rechtstreeks inwerken in de bodem

starten

Aan de slag

Gebruik

Dit sap kan gebruikt worden als plantenvoeding voor kamer- elaat de keukenresten minimaal 1-2 weken in de Bokashi-keukenemmer fermenteren. De GFT-Bokashi is klaar wanneer het een zoetzure geur heeft. De GFT-Bokashi is nauwelijks van structuur en uiterlijk verandert.
je kunt je eigengemaakte Bokashi rechtstreeks inwerken in de bodembruiken zoals het kippenhok of langs de straatkant, bij buren of iemand anders die u kan plezieren.

emmer vol

emmer vol

Bokashi zorgt voor een:

Goede voeding voor het bodemleven.
Ontgiftende werking op de bodem.
Goed leefmilieu voor micro-organismen.
Snellere beschikbaarheid van de opneembare voedingsstoffen voor de plant.

 

 Meer informatie op: www.eco-logish.be