foto

roos

<bloem

bloem

 

Hoe droog je best hortensia's

Groeiwijze:

Iedereen kent wel de bolvormige of de scherm hortensia. De bloei is van juni tot en met oktober Na de bloei kunnen de bloemen gedroogd worden dit kan reeds van half augustus als de eerst bloemen beginnen verkleuren. Hortensia bloeit op het hout van vorig jaar. Scherm of bol Enkel de bolhortensia's kan u goed drogen toch lukt het niet met de zuivere witte bolhortensia

Hoe droogt u nu best hortensia's.

Voor alle methoden is het best de bloemen op een droge zonnige dag af te knipen. Wacht niet tot ’s avonds, verwijder de bladeren van de stengels.

Door de afgesneden takken ondersteboven te hangen op een droge warme plek (niet in de zon) Of plaats de bloemen met stengel in een bakje of vaas met een kleine hoeveelheid water. Vul het water niet meer bij en laat de stengels rustig staan. Of zet de stengels in een vochtige oasisblok, en laat de oasis verder uitdrogen. Je kunt de bloemen ook zonder stengels afknippen en drogen door ze op kranten te leggen of in een bakje met een laagje droog zand, in een warme, donkere plaats zetten.
Tip.... Wil je de bloemen drogen en hun kleur behouden, dan snij je de bloemen af zonder stengel en leg je de bloemen op hun kop in een bakje met zand (fijn zand dat je in de dierenspeciaalzaak kan kopen).
Bedek de bloemen zachtjes met het zand, het zand zal vocht onttrekken aan de bloemen.