Gratis Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de tuin...nieuwe bloemstukjes en andere hobby's schrijf u in op onze nieuwsbrief !!!!

 

Siergrassen
De intrede van siergrassen in de tuin is niet meer tegen te houden. Steeds meer tuinliefhebbers hebben ontdekt dat het tuinseizoen langer duurt met het gebruik van siergrassen. Zowel in groenblijvende tuinen of in de border staat siergras te pronken. Winter of zomer het maakt het verschil. Voor ieder plaats in de tuin is er wel een gras dat er voor geschikt is. Zelfs aan de rand van de vijver of op een talud is geen probleem.
De meeste zijn voor ons klimaat winterhard, maar er zijn ook een paar uitzonderingen zoals het éénjarig' Pennisetum setaceum 'Rubrum
Grassen brengen rust in de tuin, met het buigzame blad en de subtiele bloeiwijze zijn ze een streling voor het oog. Sommige soorten zijn zeer moeilijk te fotograferen doordat de bloei zeer fijn is. Ook voor het bloemschikken zijn de fijne aren zeer decoratief om een bloemstukje af te werken.
Verzorging
Siergrassen zijn zeer gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig of geen last van ziektes. De meeste sterven wel bovengronds af in de winter maar ondergronds overwinteren ze prima. Ze vormen pollen en als deze te groot worden kunnen ze in het voorjaar worden gedeeld. Een aantal soorten zijn wintergroen.
Na de winter kunnen de afstervend soorten gewoon vlak boven de grond wegsnoeien.
Diamantgras noch niet zo bekent maar heeft schitterende brede bloeiaren
De siergrassen familie
zwenkgrassen (Festuca), lampenpoetsersgras (Pennisetum), prachtriet (Miscanthus), pampasgras (Cortaderia), vingergras (Panicum), vedergras (Stipa) en pluimstruisriet (Calamagrostis)
Imperata cylindrica 'Red Baron' of Japans bloedgras Een van de mooiste rode grassen dat groen begint in het voorjaar maar naar de zomer toe steeds donker roder verkleurt. Een zonnige standplaats voor de verkleuring is nodig.